Ако битуването ти е свързано с живота в 21-ви век, то със сигурност си чувала за термина „лазерна епилация“. Това, което редовно наблюдаваме при клиентите ни обаче, е малката осведоменост как действа апаратурата, какви са рисковете, какво в същността си е лазерът, как да се подготвят за процедура.  Затова ти обещаваме редовно публикуване на изчерпателна и пълноценна информация за всичко, което те очаква, когато решиш да ни посетиш 🙂

Какво е лазерната епилация?

Лазерът излъчва силно концентрирани светлинни лъчи, чиято цел е косменият фоликул. Светлинните лъчи са насочени и се абсорбират от пигмента меланин в косъма. При допир с кожата, светлината от лазера се трансформира в топлина и това води до загиване на косъма. А тъканите около космения фоликул остават без поражения.

Има ли значение лазерът?

Всичко, което се отнася до третирането на кожата ти по най-правилния начин, има значение. Към настоящия момент съществуват няколко вида лазери, на които ще обърнем специално внимание в следващи материали. За да не се объркаш напълно, ще започнем с това, че видовете лазери биват:

  • Nd:Yag лазер за лазерна епилация с дължина на вълната 1064 nm
  • Диодни лазери за лазерна епилация с дължина на вълната 800 – 810 nm
  • Александритни лазери за лазерна епилация с дължина на дълната 755 nm
  • Рубинов лазер с дължина на вълната 694 nm

За добрите практики преди процедура

Можеш да започнеш с това, че не всеки лазер е удачен за всеки тип кожа. Затова ти предлагаме няколко въпроса, на които е добре да си отговориш, преди да започнеш с процедурите по лазерно обезкосмяване:

  1. Какво е състоянието на кожата ти? От значение е за резултата, който искаш да постигнеш.
  2. Какъв е фототипът на кожата ти? Това е един от най-ключовите фактори, когато говорим за добър резултат от процедурите. Спомняш си за меланина, който поглъща светлинните вълни, и ги преобразува в топлинна енергия. В някои типове кожа (V и VI) този пигмент е с твърде високо съдържание и може да е предпоставка за поява на пигментни петна.
  3. Помисли ли за подходящия лазер? Да, точно така. Не всеки лазер е подходящ за твоята кожа. Не се притеснявай да задаваш въпроси относно най-подходящия лазер спрямо твоите фототип и кожа.
  4. Ако все пак си несигурна за някоя бенка или петънце... Попитай дерматолог. Добрата подготовка за процедури е гарант, че кожата ти е в безопасност.
Категории: Uncategorized

0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *